Zomerse zotte theateroptreden echt heel komisch!!

Robbert, een bevoorrechte jongeling van adelstand doet zich voor als bestuurder als hij bij toeval een debat hoort tussen de woest aantrekkelijke, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vriendinnen. Haar vrienden beweren dat ze iemand van stand iedere keer zouden identificeren en zich dan ook nooit in zouden laten met iemand beneden hun stand.

computerbril

Robbert besluit het spelletje door te spelen en vraagt een van zijn studievrienden die niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Als Kit en de chauffeur regelen dat Robbert haar zal leren autorijden en zij hem Engels zal leren praten vormt zich een spel van liefde, afgunst en misleiding in een warme landerige omgeving.

Een mooie zomertijd in 1923.

Kit is op vakantie bij haar oom en tante en Lenie haar nichtje. Haar oom heeft een schitterend landgoed op de Veluwe. Lenie heeft haar vriendin Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot heeft meegenomen. Als de meiden gezellig gaan picknicken bestuurd Lenie de automobiel.

Leren autorijden is wat Kit heel gaarne wil leren gedurende haar vakantie, echter haar oom voelt daar niks voor. Kit is nogal wild en uitbundig; niet zo bedachtzaam als zijn dochter Lenie. Ella Heuveling, een jongedame uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij had gehoord dat het buitenhuis Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier mede-studenten..

Ella blijkt zeer onder de indruk te zijn van zijn oud adellijke afkomst. Bij de picknick beweert zij dat herkomst en standing zich nimmer verloochenen. Enkel al aan de handen kan zij iemands herkomst thuisbrengen.

Mia en Lenie zien nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volledig met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit allemaal grote larie. Echter Kit is in een baldadige bui en babbelt vrolijk mee om de boel nog wat meer op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze geenszins zou kunnen optrekken met iemand beneden haar klasse.

Waarna Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. (meer info) Op dat moment verschijnt er een jongere in een kaki motorpak met een pilotenzonnebril achter een bosje vandaan en vraagt naar een autogarage in de buurt. Vuile handen en een nog vuilere zakdoek. De jongeman stelt zichzelf voor als de bestuurder van Jonker Padt van Heijendaal.

Als hij wegrijdt beweert Ella dat zij gelijk al zag dat hij zeer geen heer was, waarna Kit kattig terugketst dat zij het juist een erg mooie jongmens vond met een leuk gezicht en aardige ogen .

De meisjes weten echter niet dat de bestuurder in feite Jonkheer Padt van Heijendaal zelve is. Hij kreeg pech met zijn bolide en heeft het gehele gesprek van de wichten over origine kunnen horen. Ter plekke besloot hij deze schapen eens een lesje te leren.

Na terug gekeerd te zijn op Sonnewende vertelt hij het hele verhaal aan zijn kornuiten. Een van hen moet zich nu voordoen als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de niet zo aantrekkelijke kornuit met veel langdradige en saaie vertellingen.

Als de tieners tenslotte formeel kennismaken met de mannen van Sonnewende, menen zij dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn wagenbestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan volkomen op in de stijve Gerrit Jan, die nog nimmer zoveel interesse van het vrouwelijk soort heeft gehad. Voornamelijk Ella slooft zich geweldig voor hem uit. Enkel Kit en Dot lopen niet warm voor de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog rijlessen te nemen deze zomertijd. Zij vraagt de jonkheer of deze het haar niet kan eigenmaken. Gerrit Jan bekent dat hij ook niet kan rijden, hij bezit tenslotte een wagenbestuurder. Nou, dan kan hij het mij ook leren, meent Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer tracht te winnen, krijgt Kit autorijles van de rijder met het aantrekkelijke gezicht en de aardige ogen. Ze zetten beide hun nieuwe pilotenbril op en Kit en de chauffeur beginnen elkaar aangenaam te vinden tijdens hun ritjes door de Veluwe. Robbert is vooral erg ingenomen met het feit dat hij eindelijk een jongedame leert kennen zonder dat zij van zijn origine op de hoogte is.

Hoe meer hij doorgaat met het bedrog hoe vervelender de resultaten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich desalniettemin met de dag vertrouwder te voelen in zijn andere rol en wil er zo lang mogelijk van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *